X4Forum Treffen 2017

25 – 27.8. 2017 Alt Tellin

Forumin kokoontumisajoihin Ahti ja Jari ajoivat yhtä soittoa Tukholmasta perjantaiaamuna lähtien, Siltaa ppitkin Tanskaan ja lyhyt lauttamatka välilä Rödby-Puttgarten. Hesaapuivat perille iltahämärässä melko pitkän päivän päätteeksi.
Juha käytti koko viikon Viron, Latvian liettuan ja Puolan kautta kierrellen ja viimeiset neljäsataa kilometriä Danilon kanssa yhtä matkaa ajaen. Poikettiin matkalla Niederfinowissa katsomassa melkoisen suurta hissiä, jolla nostetaan jokilaivat 36 metriä ”kanavan ylemmälle tasolle” tai lasketaan ne alajuoksulle.Laite on vanhin edelleen käytössä oleva laivahissi saksassa. Viereen rakennetaan uutta samalla periaatteella toimivaa laitetta, koska nykyiset laivat ovat pidempiä eivätkä kaikki sovi vanhaan hissiin.

Tapahtumapaikkana oli bikerhotel joten majoitukset olivat sivistyneesti sisätiloissa ja saunakin oli lämmin ja tietysti sitä kokeiltiin ja se myöskin ihan toimivaksi todettiin. Lauantain ajoreissu suuntautui itämeren rannikolle Peenemündeen, jossa oli sodan aikana saksalaisten rakettiaseiden kehityspaikka ja se on käytännössä nykyaikaisen avaruusrakettiteknologian syntysija. Alueella on iso aiheeseen liittyvä museo, jossa kierreltiin muutama tunti.

Kaikkiaan ehkä nelisenkymmentä pyöräkuntaa oli tänä vuonna paikalla, tarjoilut toimivat sekä ruokien että juomien puolesta totuttuun tapaan ja illalla oli perinteinen palkintojenjakoseremonia, siinä saatiinkin ravata useampaan kertaan hakemassa muistoja kotiin:
Pisimmän matkan ajoi Juha, sitten Ahti ja Jari vei kolmannen palkinnon.
Nelkun matkamittareiden kokonaislukemia tarkasteltiin, Zippomn oli selvä ykkönen yli 200tkm tuloksella, Juha sai kakkospalkinnon ja ja Ahti oli kolmas.
Lisäksi sekä Ahti että Juha kävivät vielä pokkaamassa rakentelupalkinnot.

Sunnuntaina lähdettin kolmestaan kotia kohti. Ensin Travemündeen josta laivalla Malmöön ja sieltä maanantaina Väner ja Vättern järvien välistä pujotellen ja Karlsborgissa piipahtaen Tukholmaan, josta yölaivalla Turkuun ja tiistaina lopulta oltiin kaikki kotona.
Ihan hyvä reissu jälleen kerran, seuraavaa pitääkin alkaa suunnittelemaan melkein saman tien.