Kahdeksas X4 miitti 2016

8 – 10.7. 2016 Isojoki

Miittiviikonloppu on juuri takana ja alla on tarjolla ekat kuvat tapahtumasta.
Olipa jälleen kerran mukavaa tavata sekä vanhoja tuttuja että solmia uusia tuttavuuksia, hienoa että pääsitte paikalle!

Saapumispäivänä perjantaina aika moni kastui ainakin jonkin verran matkalla Isojoelle, mutta lauantaina oli hyvä ajosää. Samoin sunnuntaina jolloin suurin osa selvisi kuivana kotiin, toki sadekuuroja vältellen. Saksasta tulleiden osalta tilanne voi olla toinen, tätä kirjoitetaessa he ovat vielä kotimatkalla. Joka tapauksessa perjantai-iltana ja miittiin tulijoita kutsui lämmin sauna, se olikin suosittu ensimmäinen ohjelmanumero miittipaikalle saavuttua.

Sahköongelmat vaivasivat pyöriä tänä vuonna; Jarkolta rikkoutui jännitteensäädin jo matkalla miitipaikalle, hän pääsi kuitenkin perille akkuveden lisäyksen jälkeen. Ahti oli ottanut varajänniteensäätimen mukaan – vaihdettiin se lauantaiaamuna ja tilanne oli jälleen hallussa.
Samaan aikaan Juhan pyörä ei käynnistynyt, akusta oli tehot kadonneet yön aikana. Saku antoi käynnistysvirtaa ja siinä samalla häneltä hajosi akku… Juha pääsi matkaan starttiavun jälkeen, mutta Ahtin vara-akku ei jaksanut kovin pitkälle Sakun pyörässä joten hän joutui lopulta jättämään päiväajelun väliin.
Ne jotka ajoretkelle lähtivät kurvailivat rantateitä pitkin alas länsirannikkoa Reposaareen ja sieltä edelleen Yyteriin miellyttävässä auringonpaisteessa. Samalla reissulla hoidettiin myös pari uutta akkua Porin Motonetistä. Iso käsi Arjalle ja Räsäsen Jarille akkujen kuljetusavusta miittipaikalle!

Jo ennen ajoretkelle lähtöä lauantaiaaamuna kisailtiin nelkkukupista. Tämän vuoden kilpailuteema oli mopo ja jopo; molemien kulkuvälineiden hallintataidot testattiin, yhteisaika ja virhepisteet ratkaisivat sijoituksen.

Tässä kilpialussa Pete oli aivan kiistaton ykkönen, selvästi nopeimalla ajalla 41,4 sekuntia ja nolla virhettä!
Naisten sarjan voitti Heli ja Arja oli hyvänä kakkosena tiukasti kannoilla.
Pisimmän matkan palkinnot menivät Arjalle (568km) ja Kermitille (3532km).
Suosikkipyörä-äänestyksen ykkössija tällä meni kertaa Saksaan, Kermit pokkasi jo toisen palkintonsa ensimmäisellä suomenvierailullaan.
Nuorinpana osallistujana palkittiin Jere, nelkkuasennemaininta ojennettin Ahtille ja päivänpaistepalkinto meni jakoon kahdelle keltaisen pyörän omistajalle; Haggel ja Markku. Juha puolestaan sai muiston puuhapetetoiminnasta kerhon hyväksi.

Seuraavaksi emäntämme halusivat edellisvuosien tapaan astua jälleen estradille.
Ireneä muistettiin pippurimyllyllä viikonlopun iloisimpana ja nauravaisimpana ihmisenä, nuorimies Jere vastaanotti otsalampun vanhuuden varalle ja Haggel sai muistoesineen viikonlopun tyylikkäimmasäta kaatumisesta nelkkukupissa – siinä siis kilpailtiin tosissaan mutta hymy huulilla. Hän ei ollut ainoa ”konttaaja” mutta tässä kohtaa tyyli ratkaisi. Pehmeä alusta ja alhaiset nopeudet edesauttoivet siinä että ainoat vauriot kilpailutilanteissa olivat henkisiä ja nekin tulivat joka kerta kuitattua yleisön taputuksilla täysillä yrittämisestä.

Viikonloppu meni muutoinkin leppoisasti, lauantainakin saunottiin ja illalla istuttiin nuotiolla, syötiin hyvin ja nautittiin. Ainakin välittömän palautteen perusteella kaikki, myös ensikertalaiset, tykkäsivät ja niinpä ensi vuoden miiittisuunnittelu on jo aloitettu. Se onkin sitten kerhon kymmenvuotistapahtuma…