X4Forum Treffen 2013

19. – 21.7.2013 Großenwieden

Tänne lähdettiin suoraan omasta miitistä, neljän nelkun ja huoltoauton kokoisella joukkueella.

Ensimmäinen yöpaikkatavoite oli Siku-Moton kerhotalo Kuivaniemessä, jonne saavuimmekin alkuillasta. Jukka oli lämmittänyt saunan ja iltaa istuttiin nuotiolla, aivan ensimmäisen luokan palvelu ja hotelli!

Maanantaiaamun valjetesssa aurinkoisena jatkoimme matkaa kohti Torniota, tässä vaiheessa tuli mieleen että poiketaanpa Pellossa Napapiirillä. Kun porukan enemmistöä oli saksalaisia joille ei moista mahdollisuutta niin usein tule, niin pieni ketunlenkki ei tunnu missään koko reissua ajatellen.
Sielläpä sitten kahviteltiin ja käännettiin pyörien keulat takaisin kohti etelää, Ylitorniosta ruotsin puolelle ja ei kun eteenpäin. Näillä seuduin taisi olla yksi joidenkin matkalaisten reissun kohokohdista, ihan ilmielävä poro tallusteli tiellä eikä millään olisi halunnut väistää meitä.
Skellefteån kohdilla alkoi keli muuttua kosteaksi ja tänne jäimme yöksi.

Seuraava aamukin oli sateinen, mutta ennusteen mukaan hieman etelämpänä kirkastuisi. Tämä piti paikkansa ja koko loppumatka ajettiinkin hyvän sään vallitessa.
Söderhamnissa oli seuraava majapaikka. Minulla alkoi päivän aikana pyörä käymään huonosti ja pariin kertaan yritin päivän aikana ja vielä illallakin tulpan ja kaasuttimien neulavettiilien vaihdolla tilannetta korjata, siinä onnistumatta. Myöhemmin kotisuomessa vika tarkentui rikkoutuneeseen pakoventtiiliin. Kotiin siis tultiin kuitenkin ihan ajamalla, pienistöä ongelmista huolimatta ja kanssamatkustajien kärsivällisyyden siivittämänä.

Ruotsin puolella kolmas, ja viimeinen, yöpaikka oli Eksjö jonka vanha keskusta koostuu pienistä puutaloista. Torstaina matkamme jatkui Malmön sillan ja Rödby-Puttgarten lautan kautta Lyybekkin, jossa viimeinen yö ja sitten perjantaiaamuna reippasti kohti treffipaikkaa.

Paikan koordinaateista oli kahdenlaista tietoa. Ensimmäiseksi suuntasimme kanssamatkustajiemme mielestä oiekkan paikkaan, joka osoittautui vääräksi… Hauska sattuma, että viimeisessä risteyksessä ennen ko. osoitetta vastakkaisesta suunnasta saapui Christian, jonka olimme hyvästelleet edellisenä sunnuntaina Hauholla! Ympäri käydään, yhteen tullaan…
Viimeiset 10km oikeaan osoitteeseen ajettiinkin sitten jälleen yhdessä.

Saavuimme perille aikalailla kärkijoukoissa ja viikonloppu alkoi perinteisissä merkeissä, syötävää, juotavaa, lauantaiajelu, kilpailuja, seurustelua ja pyörien ihmettelyä.
Christian luonnollisesti pokkasi pisimmän matkan palkinnon (Saksalaisten sarjassa). Ahtin ja omat kilometrini olivat vaatimattomia siihen suoritukseen nähden, mutta kyllähän me kuitenkin lopulta internationaalissa sarjassa pientä kiiltävää kotiin tuotavaksi saatiin. Myös rakennetuissa pyörissä kumpikin sai palkinnon. Ahti voitti lisäksi juomakorien pinoamiskipailun ja ”joutui” kuljettamaan uuden hylsysarjankin Suomeen 🙂

Kotimatkalle lähdettiin Paderbornista vauhtia hakien, eli yksi yö Karl Heinzin luona ja maanantai-iltana Travemündestä laivalla kohti Helsinkiä.
Vaikka hyvää ajosäätä Ruotsin kauttakin olisi ollut luvassa, valitsimme laivan koska pyöräni ei ollut parhaassa iskussa ja kyllähän laivassa porealtaassa löhöily tuntuu mukavalta puolentoista viikon moporeissaamisen jälkeen.
Jos jotakuta kiinnostaa, niin tällaisella retkellä meni bensaa parisataa litraa ja polttoaine- ruokailu- ja majoituskulut olivat yhteensä hieman toista tuhatta euroa per henkilö.

Terveisiä matkakumppaneille; Ahti, Karl Heinz, Danilo & Anja
T. Juha T.