Dajo & Mokum meeting Holland 2019

9. – 11.8. 2019 Wieringerwerf

Reissu kulki Siku-Motolta omista kekkereistä Tornion kautta, Ruotsin keskeltä E45:ta alaspäin Osloon josta yölaivalla Tanskaan ja Saksan kautta Hollantiin, sitten isoa patoa pitkin tapahtumapaikalle joka oli padon länsipään läheisyydessä. Reitti oli mukava; vähän liikennettä, hienoja maisemia ja polttoainetta sekä majapaikkoja löytyi riittävästi ja vaivatta. Viimeisenä päivänä Ruotsissa ja Norjan puolella saatiin reippaammat sadekuurot niskaamme, muutoin koko matka meni kuivan sään merkeissä.

Tapahtumapaikkana oli hauska leirintäalue, jossa majoitukset olivat mökkien lisäksi erilaisissa kulkuneuvoissa. Lauantain ajoretki jouduttiin perumaan kovan tuulen voksi, sen sijaan vierailtiin Medemblikin kaupungissa jossa oli kaikenlaista tapahtumaa: höyryjuna ja -laivoja, meripelastusnäytöksiä ja muuta kalustoa esiteltiin paikallisille ja turisteille. Myskyn aiheuttamiksi vaurioiksi leirintäaluella jäi muutama kaatunut puu ja paljon pudonneita oksia ja risuja. Tuuli oli sen verran kova ja puuskainen että moottoripyörällä ajaminen ei tosiaan olisi ollut mielekästä, oltiinhan ihan meren rannalla.

Lauantai-iltana jaettiin hääparille lahjat ja sunnuntaina ajelimme Mokumin perässä pikkuteitä pitkin Amsterdamiin, jossa vietimme vielä yhden vuorokauden. Sitten vanha kaavan mukaisesti Travemündeen odottamaan Helsinkiin lähtevää laivaa.