X4Forum Treffen 2012

27. – 29. 7. 2011 Dobra

Tämän vuoden Forum-treffeille tehtiin melko lyhyellä varoitusajalla suunnitelma ja lähtö, reissu toteutui kolmen pyörän porukalla.
Kyseessä oli pikareissu, torstai-iltana Turkuun josta iltalaivalla Tukholmaan. Perjantaiaamuna reipasta tahtia Malmön sillan kautta lounaistanskaan, jossa meillä oli paikkavaraus klo 15:15 lähtevään laivaan. Ehdittiin juuri, taukoja ei matkalla pidetty muuta kuin mitä tankkaus vaati. Päälle 800km ja seitsemän tuntia…
Tauko oli sitten siinä, noin tunnin kestävän laivamatkan mittainen ja heti Saksaan päästyämme tien päälle samalla tyylillä jatkaen. Hieman yli kymmenen illalla olimme perillä Dobrassa, reilun 1400km päivämatkan jälkeen. Teltat pystyyn ja kylläpä olut maistui hyvältä! Sää oli kaunis koko matkan ajan, sateella suoritus olisikin ollut selvästi haastavampi Kai oli liikkeellä saman viikon alussa Vesalta ostamallaan nelkulla, ”uusi” pyörä toimi ongelmitta ja pysyi turbojen vauhdissa mukana ihan hyvin.

Treffipaikka oli villinlännen tyyliin rakennettu pubimainen talo, paikalla oli jo ennestään tuttua porukkaa ja sulauduimme helposti porukkaan.
Lauantain ohjelmaan kuului perinteinen ajolenkki, jolla kävimme katsomassa jo toimintansa lopettanutta ruskohiililouhosta. Sitten kilpailuja, illalla bileet ja palkintojen jako.

Sunnuntaina lähdettiin siirtymään rauhassa kohti Travemündeä. Harryn ja Anjan luona Potsdamissa pysähdytiin kahville, juuri sopivasti pitämään sadekuuroa. Yksi yö matkalla vietettiiin vielä matkalla hotellissa, kun oli yhdestä erimerkkisestä pyörästä vähän paperiasioita saksalaisen rekisteriviranomaisen kanssa hoidettavana. Nämä saatiin kuntoon ja matka jatkui maanantaina puoliltapäivin. Päivän aikana ehditiin kastuakin ihan kunnolla, rajussa kurossa juuri ennen Lübeckiä. Pitkän viikonlopun aikana kertynyt vasta ”niin vähän” kilometrejä, joten keksittiin lähteä käväisemään Saksan lounaisrannikolla iltaa ja laivaan pääsyä odotellessa. Siinäpä sitä kuivui ajellessa ja lopulta laivamatkan aikana ehdittiin lepäillä, saunoa ja toipua riittävästi. Keskiviikkoaamuna reippaina ja virkeinä itsekukin jatkoi kotiin Vuosaaresta. Minulla tuli mittariin reilu 2300km, Kailla suunnilleen saman verran ja Ahtilla muutama sata enemmän. Kiitoksia kavereille matkaseurasta!